Willibrord-Spital Emmerich ReesProhomine - Logo
  
Homepage / Afdelingen en behandelaanbod / Traumatologie en handchirurgie

Traumatologie en handchirurgie

Ein Motorradfahrer auf einer Straße.Dagelijks gebeuren er veel
ongevallen in het verkeer.
Onze jarenlange ervaring
helpt ons bij de beoordeling
en behandeling van
verwondingen.
De afdeling Traumatologie is goedgekeurd volgens de handelswijze van trauma-artsen (§ 6) voor de wettelijke ongevallenverzekering.

Er worden jaarlijks ongeveer 1500 operaties uitgevoerd aan nieuw letsel, latere gevolgen na ongevallen en handen. Op de traumapoli worden per jaar ongeveer 5000 gewonden behandeld. Er zijn op elk uur van de dag artsen aanwezig.
In de ruimte direct bij de aankomst van de ambulances worden de zwaargewonden eerst behandeld. Snelle diagnostiek en behandeling wordt gegarandeerd omdat de röntgenafdeling met spiraal-CT en de operatiekamers vlakbij zijn.

Alle moderne operatietechnieken inclusief minimaal invasieve technieken worden toegepast. De afdeling biedt momenteel een 1-jarige opleiding op het gebied van traumatologie.

 In samenwerking met de afdeling Orthopedie van het ziekenhuis is de afdeling Traumatologie bevoegd voor specialistische opleidingen op het gebied van orthopedie en traumatologie.  
De afdeling Handchirurgie vormt nog een accent van de afdeling.

De afdeling is bevoegd voor de volledige opleiding tot handchirurg. Alle operaties van deze vakgebieden worden uitgevoerd.

Eine Frau mit einem Gipsarm im St. Willibrord-Spital.De handchirurgie is een apart
specialisme in het
Op de afdeling Handchirurgie worden spoedeisende operaties aan ernstige en complexe verwondingen van de handen uitgevoerd, inclusief replantatiechirurgie. Er worden gewrichtsoperaties bij degeneratieve aandoeningen en reuma, inclusief endoprothesiologie, en kijkoperaties aan de hand- en de vingergewrichten uitgevoerd.
Hieronder vallen bovendien ook de operaties aan de perifere zenuwen, plastische reconstructie bij ongevallen en chronische aandoeningen, en de behandeling van misvormingen van de handen bij kinderen.

De handchirurgische behandeling van bepaalde ziektebeelden is mogelijk na verwijzing van de chirurg en orthopeed. Voor de behandeling van reumatische aandoeningen aan de hand is een verwijzing van de reumatoloog nodig. Voor deze behandelingen komt u in aanmerking voor een vergoeding van de verzekering.
Omdat er een nauwe samenwerking is met de therapeut voor ergotherapie, speciale handtherapie en fysische therapie in het ziekenhuis, wordt een goede nabehandeling van de geopereerde patiënt gewaarborgd.

We nemen graag de tijd om nieuwe patiënten goed te onderzoeken. Daarom vragen wij u zich vooraf aan te melden op het telefoonnummer +49 2822/731120. In een noodsituatie kunt u uiteraard onmiddellijk terecht.

Elke woensdag tussen 10:15 en 12:45 uur is er een speciaal spreekuur voor handchirurgische patiënten.