Willibrord-Spital Emmerich ReesProhomine - Logo
  
Homepage / Afdelingen en behandelaanbod / Gynaecologie/ verloskunde

Gynaecologie

Beratung einer Frau in der Frauenklinik des St. Willibrord-Spital.Een zorgvuldig overleg is
absoluut noodzakelijk
voor een goede relatie
tussen arts en patiënt.
De nadruk van de vrouwenkliniek van het St. Willibrord-ziekenhuis in Emmerich ligt op minimaal invasieve gynaecologische operaties. Naast deze operatietechnieken worden ook gynaecologisch-urologische en gynaecologisch-oncologische ingrepen uitgevoerd. Zowel de gynaecologische als de verloskundige afdeling (3D-/4D-echo) is voorzien van de modernste medische techniek. Wij garanderen up-to-date zorg.
De vrouwenkliniek van het St. Willibrord-ziekenhuis heeft 26 bedden. Onze patiëntes worden bijgestaan door een ervaren en betrokken team van acht artsen onder leiding van afdelingshoofd Antoni Waller, en gekwalificeerd zorgpersoneel.
Minimaal invasieve chirurgie (kijkoperatie)
Op het gebied van de minimaal invasieve chirurgie werkt ons team met de modernste technische uitrusting. Deze operatiemethode is nagenoeg vrij van complicaties. Het grote voordeel is dat u weinig pijn hebt en dat u na de operatie sneller geneest.

Ons vermogensspectrum

 • Buikonderzoek (laparoscopie):
 • Diagnostisch buikonderzoek en controle van de eileiders
 • Sterilisatie (onderbreking of afbinding van de eileiders) 
 • Losmaken van vergroeiingen 
 • Eierstokoperaties
 • Endometriosebehandeling
 • Zwangerschap in de eileiders
 • Baarmoederverwijdering (gedeeltelijk of volledig)

Baarmoederonderzoek (hysteroscopie):

 • Weefselmonster
 • Verwijdering van vreemde voorwerpen (bijv. spiraaltje)
 • Verwijdering van poliepen
 • Verwijdering van myomen
 • Verwijdering van baarmoederslijmvlies

 

Urogynaecologie

Meer dan vier miljoen vrouwen in Duitsland kampen met urine-incontinentie, beter bekend als blaaszwakte. Voor veel patiëntes is dit een taboe, waar niet over gesproken mag worden. Toch zijn er tegenwoordig verschillende behandelingen om incontinentie blijvend te genezen of op z’n minst te verminderen.
Op ons spreekuur wordt eerst uitvoerig over uw ziektegeschiedenis gesproken. Daarna wordt een gynaecologisch onderzoek van uw onderbuikorganen en uw blaas uitgevoerd door middel van echografie. Bovendien voeren we een urodynamisch onderzoek uit waarbij de drukverhoudingen in de blaas en de urinebuis worden gemeten.

Ons vermogensspectrum

 • Urodynamisch onderzoek 
 • Echografie van de urineleiders 
 • Spanningsvrije banden voor de behandeling van inspanningsincontinentie 
 • Operatie bij verzakking van de baarmoeder of schede

 

Gynaecologische oncologie

Ook bij de behandeling van kanker hechten we veel waarde aan de planning en uitvoering van individuele behandelingen. Ons vermogensspectrum omvat de diagnostiek en behandeling van kanker aan de vrouwelijke geslachtsorganen. Borstkanker wordt behandeld in nauwe samenwerking met het borstcentrum in Wesel. Wanneer chemotherapie nodig is, gaat de patiënte daarvoor in de regel naar de polikliniek om de behandeling voor haar zo aangenaam mogelijk te maken. Wat bestralingstherapie betreft werken we goed samen met de ziekenhuizen in Bocholt en Nijmegen.

 

Verloskunde

Bauch einer Schwangeren.In onze verloskundigenpraktijk
zorgt ons deskundige
personeel vanaf het begin
voor u. We staan altijd voor
u klaar.
Zwangerschap, geboorte, gelukkige ouders – wij, het team van artsen en verloskundigen van het St. Willibrord-ziekenhuis in Emmerich, staan u vanaf het begin bij als competente partner voor uw nieuwe levensfase. Volgens het principe ‘rustig en veilig bevallen’ met de mogelijkheden van de moderne geneeskunde (bijv. ruggenprik voor pijnbestrijding) en vele alternatieve methoden (o.a. homeopathie, acupunctuur, aromatherapie, Bachbloesem en waterbevalling) bieden we u hulp en ondersteuning bij een persoonlijke en vertrouwelijke geboortebeleving.

Kom persoonlijk kennismaken met ons op onze informatieavonden. U bent welkom op elke eerste maandag van de maand vanaf 19:00 uur. We verheugen ons erop u te ontmoeten! De verloskundigenpraktijk in Emmerich kan u hulp bieden door middel van een groot aantal cursussen over alles rondom de zwangerschap, de geboorte en het kraambed. Het aanbod loopt uiteen van de voorbereiding op de geboorte en babyverzorging tot begeleiding en gymnastiek na de bevalling, aquafitness en babymassage. In een bevallingsbad zijn waterbevallingen mogelijk.

Kijk ook eens op onze website www.hebammenpraxis-emmerich.de

of bel ons: Tel. +49 2822 / 73- 1307.